Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Daň bude z velké části vrácena (sám píšete že je to záloha, je tedy zúčtovatelná). Jen bude Marie muset podat na konci roku daňové přiznání.

Oni nejsou totiž ti, kdo vymýšlejí daňové zákony úplně blbí (jako mnozí vykladatelé). Ze splatné daně se měsíčně odečítá 2 070 Kč (pokud podepíšete "Prohlášení"), což odpovídá dani z příjmu ve výši cca 10 300 Kč. Proto by byl nesmysl odvádět daň z příjmu pod 10 tisíc měsíčně.

Takže skutečně zaplacená daň (pokud Marie nebude líná vyplnit jednoduchý daňový formulář s potvrzením zaměstnavatele o odvedené daní) bude pouze 285 Kč, tedy 20 % z částky nad 10 300. To platíme každý.

"Celkový odvod státu" bude samozřejmě nižší po odečtení odečitatelné položky daně (35,4 % superhrubé). A bude takový, jaký je placen každým z nás a za každého z nás (neuvažuji-li odpočty na děti či manželku). Není třeba to ukazovat zrovna na příkladu brigádnice.

5 0
možnosti
Foto

Budou volby, máme zas jednou možnost do toho mluvit.

3 1
možnosti
Foto

Nemáme, výsledky žádných voleb ještě nepřinesly přímé změny v zákonech o daních z příjmů, sociálním a zdravotním pojištění.

4 0
možnosti
Foto

Přečtěte si ten zákon o daních z příjmu ještě jednou a pořádně, konkrétně §6 odst. 4

Napsal jste nesmysl.

7 4
možnosti
Foto

Václave, obě výplatní pásky jsem držel v ruce. A jako nesmysl se mi to zdálo také.

4 0
možnosti
Foto

Uvedený příklad svědčí o stupiditě zaměstnavatele. Jak to je s odvody minimálně zaměstnavatel dobře ví a pokud potřebuje od té studentky více práce, musí jí přidat, aby dostala svých čistých 100 na hodinu. Nebo práci rozdělit do dvou kalendářních měsíců.

Když to udělá tak, jak autor uvádí, správný závěr studentky je, že pro tohoto zaměstnavatele je riskantní pracovat, protože je křivák nebo hlupák.

4 0
možnosti
TJ

To sice ano, ale o systému to také dost vypovídá.

4 0
možnosti
OU
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Obdivovatel Švejka, ale především člověk, který rád cestuje a občas i píše.

http://cz.linkedin.com/in/david-bohatý-91303169